ضرورت خوردن نان سبوس دار دروعده های غذایی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد هرمزگان، علیرضا صادق زاده ، رئیس هیئت مدیره آرد صدف خلیج فارس درحاشیه وبینار « تور ترویجی آموزش تعاون » درمرکز رشد و شکوفایی جهاد دانشگاهی هرمزگان با همکاری اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان که به صورت مجازی برگزار می شد باتاکید براینکه از ویژگی های بارز آرد صدف هرمزگان استفاده از گندم مرغوب است، گفت:کیفیت آرد بسیار مهم است و با توجه به استفاده از دستگاههای پیشرفته در این مجموعه، آرد تولیدی قطعا کیفیت بالایی خواهد داشت. این کارخانه موفق شده نشان استاندارد را دریافت کند .
وی افزود : در روایات دینی موارد زیادی مبنی بر احترام و حرمت نان مشاهده می گردد از جمله پیامبرگرامی اسلام (ص) فرموده اند : نان را گرامی دارید زیرا خداوند آن را از برکات آسمانی فرو فرستاده و از برکات زمین بیرون آورده است .
رئیس هیئت مدیره آرد صدف خلیج فارسابراز کرد:مسلما چنانچه به جایگاه شرعی و مذهبی نان در جامعه بی توجهی و بی احترامی شود کفران این نعمت الهی که قوت و رزق عمومی محسوب می شود خشم و غضب خداوند متعال را دنبال خواهد داشت .
وی ادامه داد:برای کاستن از ضایعات نان، کنار گذاشتن تدریجی نانهای سنتی و مسطح و آوردن نانهای حجیم به سفره های مردم امری ضروری به نظر می رسد. افت وزنی نانهای مسطح در هنگام پخت زیاد است، همینطور نانهای مسطح با فنآوری پیشرفته سازگاری ندارند و به علت اینکه خمیرشان کمرطوبت است و بیش از حد آب از دست میدهد و در هنگام وارد شدن به تنور نیز میزان رطوبت به حداکثر خود میرسد، سریعتر بیات میشوند .
صادق زاده گفت:برخلاف سایر غلات، گندم را میتوان از طرق مختلف از جمله در تهیه نان، بیسکویت، شیرینی، کیک، پاستا، ماکارونی و… مورد مصرف قرار داد. از گندم در صنایع کاغذسازی، چسب سازی و همچنین در تهیه پودر لباسشویی هم استفاده میگردد. از سبوس و کاه آن نیز به عنوان خوراک دام استفاده میکنند. انواع مختلف گندم برای مصارف مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. مثلاً گندمهای نرم بهاره یا پاییزه برای مصرف در صنایع بیسکویت سازی، شیرینیپزی و کیکپزی مناسبند. در حالی که از گندمهای سخت پاییزه و بهاره در نانوایی استفاده بیشتری دارند.
رئیس هیئت مدیره آرد صدف خلیج فارسدر ادامه ابراز کرد :از خوردن نان سبوس دار در وعده های غذای خود غافل نشوید؛ مصرف نان سبوس دار در هر وعده ی غذایی ۳۰ تا ۴۰ درصد خطر ابتلا به بیماری های قلبی و گوارشی را کاهش می دهد.
وی با تاکید بر اینکه خوردن نان سبوس دار مانع از جذب سریع قند و چربی در خون می گردد، گفت:نان های تیره (حاوی سبوس بیشتر) ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان های سفید و روشن دارند.هر چه سبوس آرد بیشتر، ارزش غذایی آن نیز افزون تر و هرچه سبوس آرد کمتر، ارزش غذایی آن نیز کمتر و کیفیت نان نیز پایین تر خواهد بود و افتخار ما این است که می توانیم آرد سبوس داربا کیفیت تولید کنیم.
انتهای پیام
نظر شما :